HAVUZ - SAUNA - BUHAR ODASI

Havuz Sauna ve Buhar Odası ekipman ve malzemelerine dair ihtiyacınız olan herşey uygun fiyatlar ile www.derinhavuz.com da...

30 Kasım 2013 Cumartesi

HAVUZLARDA LED



LED ("Light Emitting Diode", ışık yürüyerek Diyot), yarı iletken, diyot temelli, şavk yürüyerek bir elektronik fasıl elemanıdır. 1920'lerde Rusya'da buluş edildi ve 1962 yılında Amerika'da tatbik olarak uygulanabilen elektronik bir bileşen haline getirildi. Oleg Vladimirovich Losev ünlü bir radyo teknisyeni radyo alıcılarında kullanılan diyotların erke yaydığını fark etti ve 1927 yılında bir moskof gâvuru gazetesinde LED için buluşlarını yayınladı.

29 Kasım 2013 Cuma

YÜZME HAVUZU TEMİZLEME İŞLEMİ



Sezona başlarken Havuz Temizliği ;
Öncelikle kıştan artan havuz suyu boşaltılarak havuz duvarları ve tabanı gani akarsu ile yıkanır. daha sonra 0 luk Hidroklorik hamız bir plastik helke içinde 1/4 oranında sulandırılarak, bir fırça yardımıyla sürülür. Burada dikkat edilmesi müstelzim en ciddi hususlar şunlardır.
1. Plastik kovanın içine 3/4 ü kadarına su koyduktan sonra hamız abartma edilmelidir. Tersi tehlikelidir.
2. Kova berrak olmalı ve sair bir kimyasal süresince bulunmamalıdır.
3. Mutlaka peçe veya rutubetli havlu, uç ve buruna sarılmalıdır. sâdır klor gazı solunmamalıdır.
4. El ve ayaklarda hamız yanığı oluşmaması için plastik eldiven ve bot giyilmelidir.

28 Kasım 2013 Perşembe

YÜZME HAVUZLARI VE SAĞLIĞIMIZ

Suyun içindeki mikroorganizmal yaşamın kontrolü için suyun dezenfekte edilmesi şarttır. Dezenfeksiyon işleminin, bir bir hayli şekilde gerçekleştirilmesi mümkündür. Ancak, en geniş olarak klorlama ve ultraviyole dezenfeksiyon sistemleri kullanılmaktadır. Klor, bir zamanlar beri en yaygın kullanılan dezenfektandır. geniş kullanımında klorun adi bir dezenfeksiyon sistemi olmasının yanısıra, mihman etkiye sahip olması da ciddi bir etkendir.

HAVUZ KİMYASALLARI HAKKINDA

Son yıllarda fazlaca önem kazanan ve hayatımıza giren yüzme havuzları münhasıran yaz mevsiminde ve turizmin tombul olduğu bölgelerde yazlık ve kışlık sitelerde hummalı olarak kullanılmaktadır.
Özellikle çocuklar olmak üzere milyonlarca insanın yararlanma ettiği havuzlar âdem sağlığı açısından önemli bir arazi uğraştırma etmekte olup, temizliğine ilgi edilmemesi hallerinde sağlığı tehdit edici bir öge haline dönüşmesi kaçınılmazdır.