HAVUZ - SAUNA - BUHAR ODASI

Havuz Sauna ve Buhar Odası ekipman ve malzemelerine dair ihtiyacınız olan herşey uygun fiyatlar ile www.derinhavuz.com da...

12 Ocak 2014 Pazar

HAVUZLARDA OZON İLE DEZENFEKSİYON

Ozon üç oksijen atomunun birleşmesiyle oluşan doğada bilindik en nüfuzkâr dezenfektandır. paslanma gücü gani yüksektir ve tek atılan üretmez.
Ozon, mikrop hücrelerini okside ederek yahut zarlarını yırtarak dezenfeksiyon sağlar. temsil geçtiği yemeden içmeden hemen her maddeyi oksitler.

Dezenfeksiyon gayeli klorlu mürekkep kullanımının, kanserojen etkisi malum trihalomethane (THM) oluşumuna sefer açtığı saptanmıştır. Bu nedenle kaslı ülkelerde ozonlama yöntemi geniş olarak kullanılmaktadır. Ozon, dezenfeksiyon görevini tamamladıktan sonra yine oksijene dönüşür.
Ozon gazı kullanımı havuz sanitasyonunda klora dokunaklı bir alternatif olduğu yapılan uygulamalarla kanıtlanmıştır. Ozon kullanımının fena sayıda avantajları vardır. dürüst uygulandığında kullanıcılar %80-90 oranında elan az klora gerekseme duyacaklardır. Ozon natürel bir flokülatör (floculator) olup sudaki mutlak maddeleri havuz filtrelerinin tutabileceği topaklar haline getirir; bu akıbet suya billur berraklığı verir. Ozon gazı insanoğlunun bildiği ikinci en kadir oksidan olup, muteber bir şekilde kullanılabilen en diri oksidandır. Ozon gazı virüsleri, bakterileri, mantarları, sporları v.s. çevreye ve insana dokunca vermeden acul ve keskin bir şekilde deaktive eder. böylelikle temiz, temiz ve emniyetli havuzunuz kullanıma apiko hale gelir.
OZONUN HAVUZUNUZA FAYDALARI
Aynı anda ansızın gani insanın kullandığı bir havuzun dezenfeksiyonunda gelinen son teknoloji olan ozon jeneratörleri amacına isabetli olarak tasarım edilmiştir.İnsan sağlığını elden tehdit eden etmenleri ortadan çekmek ve renklenmeye sistem açan yosunlaşmayı mâni olmak amacıyla suyun mikroplardan arındırılmış olarak kalmasını sağlamaktadır.İşletmeye maddi faydalar sağladığı gibi nitelik ve yol açıdan da faydalar sağlayacaktır.
İŞLETME FAYDALARI:
1)Kullanılan havuz kimyasallarındandan %80-90 arasında artırım yapılmasını sağlar.
2)Havuzun pres maliyetini kısaca ve uzun vadede mualla oranda düşürür.
3)Ölü sezonda havuz giderlerini işletmenin yükü olmaktan çıkarır.
4)Sistemin in-line olmasından ötürü ekstra devir ve personel gerektirmez.
5)Sürekli testler alegori haftalık testlere geçilir
TEKNİK FAYDALARI:
1)Virüs bakteri ve mantarları elimine eder.
2)Sudaki koku ve bulanıklığı giderir;suya billur berraklık gelir.
3)Mikroorganizmaları oksidasyona uğratır.
4)Sudaki oksijen oranın yükseltir.
5)Ozon klordan 3125 yan elan şu denli ağırlık sağlar.
KALİTE FAYDALARI:
1)İnsan vücudundaki deti ve saç tahribatları sona erer.
2)Havuzun birinci sınıf bakım vermesini sağlar(Kokusuz , bulutsuz ve yüksek oksijen mevzun sutaş sayesinde )
3)Mayo,havlu vb. Ürünlerin yıpranmalarını ve nitelik kayıplarını engeller
OZONUN ELDE EDİLMESİ
Ozon üretimi,oksijen molekkülünün epey çekimser olan dü atomunun parçalanmasıyla başlar.
Ozon jeneratörlerinde ozon istihsal yöntemi olarak "corona – dıscharge" yöntemi kullanılmaktadır.Elektrodlarla durağan cazibe akımı verilerek elektronları süratlendirmek suretiyle kinetik enerji kazandırıp,oksijen molekülündeki çift ilişki parçalanarak bu işlem ahir açığa sâdır dü oksijen atomu; ozon peyda etmek üzere diğer müvellidülhumuza molekülü ile tepkimeye girer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder